Sundbyberg växer som aldrig tidigare och behovet av ytterligare arbetskraft växer sig allt större. Här blir du en del av Sveriges mest växande kommuner där det planeras flytta in 20 000 nya personer fram till och med år 2025. Läs vidare och få bättre koll på hur arbetsmarknaden ser ut i Sundbyberg.
Behovet av kommunal service ökar
Det största arbetskraftsbehovet i Sundbybergs kommun finns inom kommunala tjänster så som förskola, skola, äldreomsorg, kultur och fritid samt stadsbyggnad. Här behövs det resurser att ta till när kommunen förväntas växa med 20 000 extra invånare till år 2025.
Som arbetstagare är det dock viktigt att alltid vara på den säkra sidan. Genom att bli medlem i en a-kassa kan du trygga din försörjning vid plötslig arbetslöshet. Jämför A-kassor och hitta en som passar din ekonomi och arbetslivssituation.
En av Sveriges främsta företagskommuner
Det är inte bara de kommunala tjänsterna som det finns ett stort behov av inom kommunen. Utan den växande kommunen ser också en framtid där allt fler företag väljer att etablera sig i Sundbyberg.
Under 2017 kom Sundbyberg långt ner på Svenskt Näringslivs lista över Sveriges kommuners företagsklimat och från en placering på plats 22 åkte Sundbyberg ner på plats 58. 2018 fick kommunen revansch med en elfteplacering efter att ha klättrat 47 placeringar. Nu vill kommunen fortsätta satsa långsiktigt för att stärka företagsklimatet i Sundbyberg.
Fortfarande finns det ett högt intresse bland företagen att ta sig till Sundbyberg och kommunen vill fortsätta satsa på entreprenörskap och nytänkande banor. I sin tur vill Sundbybergs kommun också se till att stödja de företag som redan etablerat sig i staden.
Sundbyberg är Stockholms näst bästa kommun inom UF-företagande
Sundbyberg fortsätter att leverera inom företagande och bland Stockholms läns 26 kommuner kniper Sundbybergs stad en andraplats när det kommer till att utbilda ungdomar inom entreprenörskap. Det utdelade priset står Ung Företagsamhet UF för.
Med hjälp av UF får gymnasieungdomar hjälp med entreprenörskapet och kunskaper kring hur man driver ett egenstartat företag. Priset baseras på hur många lärare som genomgått UF-utbildning, hur många elever som faktiskt nås av UF:s läromedel samt hur många elever som startar företag genom UF.
Priset grundar sig på kommunens och gymnasieskolornas långa arbete för att utbilda fler gymnasieungdomar inom UF-företagande med målet att få fler gymnasieungdomar att starta upp egna UF-företag.